11 – 13 липня у штаб-квартирі Міжнародної морської організації (ІМО, Лондон, Велика Британія) успішно пройшов студентський форум Міжнародної асоціації морських університетів (IAMU). IAMU запросила по одному студенту від кожного університету-члена взяти участь у воркшоп на морську тематику під час форуму. Основною темою семінару стала «МАРПОЛу 50 – Наші зобов’язання тривають», тема Всесвітнього дня моря 2023. Такий захід вже став традиційним для Асоціації та університетів, НУ «ОМА» також взяв у ньому участь. Форум об’єднав 60 студентів, які представляли навчальні заклади з понад 30 країн світу, а також організаторів та фасилітаторів робочих груп.

Основою першого робочого дня стала вітальна промова Генерального секретаря Міжнародної морської організації (IMO) Кітака Ліма до всіх учасників. Зі вступними словами виступив Такеші Наказава, виконавчий директор Міжнародної асоціації морських університетів (IAMU) та представник Nippon Foundation – головного спонсора Асоціації. 

Для роботи всі студенти були поділені на 6 груп, до яких вони розподілялись в залежності від роду занять та власних вподобань. Протягом двох днів проходили активні обговорення, висловлювались ідеї, освітлювались нагальні проблеми морської галузі та в результаті кожна група презентувала власний проект на запропоновану тему, де окрім оголошення проблем пропонувались шляхи їх вирішення.

Представником НУ «ОМА» на форумі була здобувач вищої освіти 5 року навчання Навчально-наукового інституту морського права та менеджменту (спеціальність – Право) Катькова Анастасія, яка була залучена до роботи групи, що розглядала проблемні питання умов праці та побуту на морі. Було запропоновано та розглянуто багато ідей, у тому числі щодо проблем взаєморозуміння між моряками, компанією та береговими службами.