З 30 по 31 березня 2023 року в Лондоні (Великобританія) були проведені Щорічні генеральні збори членів Інституту морської техніки, науки і технології (IMarEST), а також засідання Ради вищезазначеного Інституту. Основною метою нарад було обговорення питань стосовно праці відділень Інституту, які розташовані в різних частинах світу, а також залучення молодих вчених до лав зазначеного Інституту.

Одеське відділення Інституту морської техніки, науки і технології представляв доцент Кар’янський С.А. (голова Одеського відділення IMarEST»).

Під час засідання Ради IMarEST пан Мартін Шоу був обраний наступним 120-м президентом Інституту морської техніки, науки та технологій, а також була обрана нова Рада IMarEST на наступний трирічний термін. Сергія Кар’янського, почесного секретаря Одеського відділення IMarEST, було також обрано членом Ради IMarEST на 2-й трирічний термін.

Крім того, під час зустрічі з представниками IMarEST обговорювалися питання подальшої співпраці між Одеським відділенням та IMarEST (зміни в процедурі прийому в члени Інституту, розмір членських внесків, використання електронної бібліотеки, нові можливості співпраці між НУ«ОМА» та IMarEST).

За пропозицією голови Одеського відділення IMarEST Сергія Кар’янського, та за підтримки чинного президента IMarEST (на час розгляду) Аластера Фішбахера та майбутнього президента IMarEST Мартіна Шоу, Рада опікунів IMarEST присудила Національному університету «Одеська морська академія» спеціальну Нагороду «за видатний внесок 2022», за її досконалість та відданість морській освіті, а також особливе визнання її стійкості та рішучості продовжувати свою місію перед обличчям екстремальних труднощів та викликів.

Про нагороду

Нагорода за видатний внесок, яку спонсорує P&S Automation, відзначає досягнення інженерів, науковців і технологів у покращенні морської безпеки, стійкості, освіти та міжнародного розвитку. Таке визнання служить для підвищення обізнаності та сприяння подальшим вдосконаленням. Нагорода зазвичай присуджується особі, компанії чи організації, які зробили значний внесок у сприяння подальшому вдосконаленню. Такі внески можуть бути зроблені або в результаті конкретної діяльності, або протягом певного періоду часу.

 

Attachment