27 – 29 вересня Національний університет «Одеська морська академія» взяв участь у XX Міжнародній виставці з транспорту та логістикиТранс-Україна 2017” в рамках Міжнародного чорноморського транспортного форуму 2017, який пройшов на території концертно-виставкового комплексу Одеського морського вокзалу. Заходи відбулися за підтримки Міністерства інфраструктури України та координацією заходів Асоціації портів Чорного і Азовського морів (BASPA). Форум об’єднав XX Міжнародну виставку з транспорту і логістики «ТрансУкраїна 2017», Міжнародну спеціалізовану виставку «Трансрейл Україна 2017», Спеціалізовану виставку «Комерційний і муніципальний транспорт 2017», XX Міжнародну конференцію «Транспортна система України в системі трансконтинентальних транспортних маршрутів», а також XIV Міжнародну виставку з судноплавства, суднобудування й розвитку портів «Одеса 2017». З привітальними словами виступили: Вороний В`ячеслав – начальник служби Адміністрації морських портів України, Мірче Чіпраге – генеральний секретар TRACECA, Петровський Сергій – голова постійної комісії з питань транспорту, зв`язку й морегосподарського комплексу Одеської обласної ради та інші.

Учасниками заходу були: делегація Європейського банку реконструкції та розвитку, представники різних компаній з Афганістану, Румунії та Ірану. За підтримки Посольства Ірану відбувся україно-іранський бізнес-форум, а також презентації експозиції іранських компаній на виставці. Голова компанії ProDanube International Манфред Зайтц виступив з доповіддю про можливості розвитку судноплавства по Дунаю. Однією з центральних тем Міжнародної конференції «Транспортна система України в системі трансконтинентальних транспортних маршрутів» була тема функціонування нового Шовкового шляху і ТМТМ.

На даній виставці були розглянуті наступні питання: оптимізація взаємодії різних видів транспорту, створення ефективної моделі координації взаємодії між вантажовласниками, ЖД і портами, розробка комплексної програми розвитку суднобудування і судноремонту до 2035 року; відновлення СЕЗ на базі суднобудівних підприємств Миколаєва; створення сприятливого режиму оподаткування суднобудівних підприємств. За підтримки Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради відбувся круглий стіл «Громадський транспорт XXI століття».

Наприкінці виставки НУ «ОМА» був вручений диплом учасника.