6  листопада 2019 р. в Національному університеті «Одеська морська академія» розпочалась п’ятнадцята  конференція-семінар з гідрографії «HYPACK 2019» за підтримки ДУ «Держгідрографія».

Головна мета конференції – це підтримка користувачів програмного продукту HYPACK в Україні та проведення майстер-класів з вирішення основних задач гідрографічної зйомки.

Компанія HYPACK заснована паном Патом Сандерсом (Pat Sanders) у 1989 році в США, займається розробкою програмного забезпечення для виконання гідрографічних досліджень. Даний продукт є лідером у галузі. Зокрема, ним користуються Інженерний Корпус Армії США та NOAA, ВМФ Франції, Ізраїлю, Австралії, Малайзії, Індії та інших країн, а також різні науково-дослідні організації багатьох країн світу.

Конферецію проводять пан Борис Шульц (Boris Schulze) – координатор HYPACK в Європі, Африці та Азії, а також Іван Ізаак (Ivan Izaak) – співробітник служби технічної підтримки HYPACK, A Xylem Brand.

У конференції зацікавлені усі, хто виконує гідрографічні дослідження, зокрема співробітники ДУ «Держгідрографія», НУ «ОМА», ДП «Дельта Лоцман», Управління морських портів морського реєстру, НПЦ «Антарес», НІБУЛОН та інші.