28 листопада благодійний Фонд Бориса Колєснікова дав старт освітньому проекту для студентів «Морська справа 2018». Урочисте відкриття відбулося в Азовському морському інституті Національного університету «Одеська морська академія» в Маріуполі. Керівник Азовського морського інституту НУ “ОМА” Олександр Лисий підкреслив актуальність проекту для молодих фахівців. До конкурсу приєдналися всі провідні профільні вузи України зі спеціальностями, пов’язаними з морським і річковим транспортом.
«Морська справа-2018» – конкурс заради підтримки студентів технічних вузів і відродження інтересу молоді до суднобудівельної та морської справи. Кращі з учасників будуть відрядженні на міжнародну галузеву виставку.
У конкурсі можуть взяти участь студенти I-VI курсів, денної форми навчання, які навчаються на спеціальностях, пов’язаних з суднобудуванням, морською і річковою справою.
Проект реалізується на основі конкурсного відбору в три етапи: перші два – у рідних вузах учасників, третій – у вузі з найбільшою кількістю фіналістів. Зокрема, конкурсантів чекають:
I етап – перевірка знань з технічних наук (лютий, 2018);
II етап – тестування з англійської мови (березень, 2018);
III етап – презентація проекту провідним експертам галузі (квітень, 2018).
У червні 2018 року 30 переможців конкурсу поїдуть на міжнародну виставку з суднобудування і морської справи Posidonia 2018 у Афіни (Греція).
Благодійний Фонд Бориса Колєснікова вже дев’ять років реалізує освітні конкурси для українських студентів технічних спеціальностей. За ці роки сотні дітей побували на провідних профільних форумах світу в Німеччині, Великобританії, Франції та Японії.
БФ «Фонд Бориса Колєснікова»
E-mail: u.manager@kolesnikovfund.org
http://kolesnikovfund.org/