VI Міжнародний форум з освіти, практичної підготовки та працевлаштування моряків традиційно проходить на території Одеського морвокзалу 10 і 11 травня 2018 р. під гаслом “Партнерство заради прогресу”.

            Програмою форуму передбачені виставка, конференція та круглі столи з питань морської освіти, взаємодії роботодавців і моряків, професійної кар’єри, людського фактору, тренажерної підготовки тощо.

У форумі приймають участь делегації понад 75 організацій і компаній з 20 країн світу – представники міжнародних морських професійних організацій, асоціацій і адміністрацій. Серед делегатів форуму – представники найпотужніших у світі судноплавних компаній і рекрутингових агенцій, відомі у морському співтоваристві виробники морських тренажерів, представники Міжнародної федерації працівників транспорту (ITF), Міжнародної ради морських роботодавців (IMEC), Міжнародної федерації асоціацій морських капітанів (IFSMA), Товариства моряків (Sailors ‘Society), Міжнародної асоціації морських університетів (IAMU), Морського інституту (the Nautical Institute), інституту морської інженерії, науки і технологій (IMarEST) Великобританії.

Форум проводиться за підтримкою Міністерства освіти і науки України та Міністерства інфраструктури України. У роботі форуму взяли участь заступник Міністра освіти й науки України – Рашкевич Ю.М., голова Державної служби морського та річного транспорту України – Петренко Д.С., представники морських закладів вищої освіти і тренажерних закладів України.

У рамках конференції обговорені такі основні теми: глобальне судноплавство сьогодні і завтра; людський фактор, втома і благополуччя моряків; теперішні та майбутні виклики для агентств з працевлаштування моряків; питання освіти, практичної підготовки та  сертифікації моряків; використання тренажерів, комп’ютерних технологій для навчання та оцінювання  компетентностей, розвитку професійної кар’єри.

Організаторами форуму виступили Національний університет “Одеська морська академія” та виставковий центр “Одеський дім”.