30 cічня представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Одеська морська академія» взяли участь у черговому засіданні Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020», яке відбулося у сесійній залі Одеської обласної ради. Метою даного засідання є представлення правил поточних конкурсів проектних пропозицій на основній прийнятній території Програми (Румунія – повіти Сучава, Ботошань, Сату-Маре, Марамуреш, Тульча; Україна – Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська і Чернівецька області. Основні економічні, соціальні і культурні центри – Бухарест, Київ).

Програма націлена на обрання проектів, які в результаті створять співпрацю між підприємствами з обох боків кордону на користь співтовариств у прикордонній області, в таких напрямках, як освіта, дослідження, культурна спадщина, транспорт, здоров’я, надзвичайні ситуації, попередження і боротьба з організованою злочинністю.

На форум зібралися більше 300 учасників із України та Румунії, серед яких депутати Одеської обласної ради, представники ОДА, голови райрад, райдержадміністрацій та ОТГ, члени громадських організацій та ін. Відкрили засідання голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський та голова ОДА Максим Степанов.

Також учасники семінару презентували проектні пропозиції,  розроблені для  прийнятної території.