Dscn9770444426 вересня під час XXI Міжнародного Чорноморського транспортного форуму 2018 (Trans Expo Odessa) відбулось підписання Меморандуму про взаєморозуміння з наукового співробітництва між НУ «ОМА» та Морською академією Харлінген.

В рамках ініціативи розвитку р. Дніпро для діяльності в Україні був заснований консорціум “WaterwayTechHolland”, який складається з високо-інноваційних голландських компаній та наукових інститутів, що працюють у галузі управління водними ресурсами, розвитку транспорту та портів, а також річкового судноплавства. Мета співробітництва з українськими партнерами допоможе українському уряду відновити використання р. Дніпра як транспортного ресурсу. Представники даного консорціуму прагнуть зробити внесок у вдосконалення річкової інфраструктури та навігаційної безпеки, знань та навичок судноводіїв та технічного персоналу за рахунок надання послуг, технологій, експертизи та навчання, що відповідають найвищим світовим стандартам у секторі.

Зокрема, Морська академія Харлінген, з якою відбулось підписання договору, являє собою некормеційний навчальний заклад у галузі морського та внутрішнього водного транспорту, де близько 2400 постіних студентів проходять професійну середню, та бакалаврську підготовку.

Як вже було зазначено, підписання данного Меморандуму про академічне співробітницто сприятиме подальшій співпраці в галузі освіти, досліджень та культурному взаєморозумінню.