З 8 по 10 вересня 2021 р. Світовий морський університет (Мальме, Швеція) провів унікальний онлайн-захід, який вперше об’єднав Міжнародну асоціацію морських лекторів (IMLA) з усіма трьома її групами спеціальних інтересів: Міжнародна конференція з тренажерів машинного відділення (ICERS), Міжнародна Конференція морської англійської мови (IMEC) та Міжнародна конференція лекторів навігаційного тренажера (INSLC).

Головна тема конференції – «Моря перехідного періоду: встановлюючи курс на майбутнє».

Конференція надала можливість міждисциплінарного обговорення та обміну думками з питань, що стоять перед морською освітою та професійною підготовкою у сучасну епоху швидких змін у світовому морському співтоваристві, з метою використання минулого для орієнтування у майбутньому.

Від Національного університету “Одеська морська академія” у конференції взяв участь доцент кафедри Автоматизація суднових енергетичних установок, постійний член виконавчого підкомітету Міжнародної асоціації морських лекторів, Кар’янський С.А.

Також під час заходу будо прийнято рішення о проведені наступної конференції Міжнародної асоціації морських лекторів у 2022 році на базі Національного університету “Одеська морська академія”.