15138402_1335356193150332_9204919533763782214_o17–19 листопада 2016 року, Національний університет «Одеська морська академія» взяв участь у Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – День студента 2016» та виставці закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном», які проводяться щорічно у м. Києві у приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім».

На відкритті заходу були присутні: В.Г. Кремень, президен т Національної академії педагогічних наук України, президент Товариства «Знання» України; В.І. Кушерець, голова правління Товариства «Знання» України; І.А. Балуба, начальник відділу педагогічної та післядипломної освіти Міністерства освіти і науки України; В.В. Ткаченко, виконуючий обов’язки директора Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України; Ізабель Дюмон, надзвичайний і повноважний Посол Франції в Україні; Сільвен Ріголле, атташе з наукової та університетської співпраці Посольства Франції в Україні та інші.img_4900

Усі бажаючі, в тому числі майбутні абітурієнти та їхні батьки, мали можливість отримати всю необхідну інформацію щодо особливостей вступу до вищих навчальних закладів в Україні й за кордоном.

У виставці взяли участь більше 70 ВНЗ України, понад 64 закордонних закладів освіти та понад 20 українських агенцій. Крім індивідуальних консультацій і особистих зустрічей програмою виставки було передбачено проведення семінарів та «круглих столів» з проблем міжнародного співробітництва в галузі освіти та впровадження сучасних технологій, презентації вітчизняних та закордонних навчальних закладів, молодіжних програм та програм обміну студентами і учнями, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді.

Національний університет «Одеська морська академія» був нагороджений гран-прі у номінації «Міжнародне співробітництво в галузі освіти і науки» та отримав звання «Лідер міжнародної діяльності». Ректору НУ «ОМА» М.В. Міюсову вручено подяку за багаторічну науково-педагогічну діяльність та вагомий внесок у розвиток освіти і науки України, начальнику рекламно-інформаційного відділу НУ «ОМА» О.М. Мазур вручено диплом за активну участь у семінарах виставки та представлення освітніх інноваційних технологій.