10 травня розпочав свою роботу 6-й Міжнародний форум з освіти, практичної підготовки і працевлаштування моряків (ETC-2018), який організований Національним університетом «Одеська морська академія» та Виставковим центром «Одеський дім» і об’єднує конференцію та виставку, що традиційно проводяться в пасажирському комплексі Одеського морського торгового порту. Участь у форумі взяли представники Міжнародної федерації працівників транспорту (ITF), Міжнародної ради морських роботодавців (IMEC), Міжнародної федерації асоціацій морських капітанів (IFSMA), Товариства моряків (Sailors ‘Society), Міжнародної асоціації морських університетів (IAMU), Морського інституту (the Nautical Institute), Інституту морської інженерії, науки і технологій (IMarEST) Великобританії, а також Міністерства освіти і науки України та Міністерства інфраструктури України. У роботі форуму беруть участь більше 160 делегатів, 75 організацій і компаній з 20 країн: Великобританії, Німеччини, Гонконгу (Китай), Греції, Данії, Індії, Італії, Кіпру, Китаю, Латвії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Сінгапуру, Туреччини, України, Хорватії, Швеції, Естонії та Японії.

Делегати представляють морські навчальні заклади, навчальні тренажерні центри, судноплавні та крюїнгові компанії, розробників морських тренажерів і програмного забезпечення, інші компанії та організації морської індустрії.

Захід відкрили: Рашкевич Ю.М. – заст. Міністра освіти й науки України, Петренко Д.С. – голова Державної служби морського та річного транспорту України, Прадіп Чаула – директор компанії Anglo-Eastern Ship Management, Йохан Еквал – менеджер з бізнес-рішень компанії TRANSAS, Терье Хейерстад – віце-президент з питань розвитку бізнесу компанії з напрямку морських тренажерів компанії Kongsberg, Міюсов М.В. –  проф., ректор  НУ “ОМА”.

Генеральним партнером форуму є компанія Anglo-Eastern Ship Management (Гонконг) – провідний незалежний постачальник послуг з управління судами для судновласників по всьому світу.

 Генеральний партнер виставки – компанія TRANSAS (Великобританія) – світовий лідер в області створення високотехнологічного обладнання, програмних додатків, надання комплексних рішень і послуг для морської галузі.

Генеральним партнером конференції виступає компанія Kongsberg Maritime – провідна світова компанія, яка надає системи для динамічного позиціонування і навігації, морської автоматики, управління безпекою, вантажних операцій, підводних досліджень і будівництва, морської підготовки та супутникового позиціонування.

Форум об’єднує партнерів, зацікавлених в якісному навчанні, практичній підготовці та працевлаштуванні моряків, безпечній та ефективній експлуатації морських суден, надає відмінні можливості для обговорення актуальних питань, що стоять перед морською галуззю.