6 грудня курсанти факультету морського права та менеджменту НУ «ОМА», під керівництвом Долгополової О.А. – д.ф.н., професора кафедри морського права, взяли участь у громадському форумі, в рамках проекту “Подолання. Від конфліктів до діалогу та подолання травми” ГО Südost Europa Kultur e. V. (Берлін) за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, який пройшов у готелі Impact Hub Odessa.

Цей форум є кінцевим етапом проекту з подолання травми та підтримки українського суспільства в умовах кризової ситуації, що громадська організація “Südost Europa in6kncftkjqKultur” реалізувала в Україні у вересні-грудні 2016 року. У рамках проекту вже відбулись воркшопи, тренінги, майстер-класи та семінари в Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі та Києві.

Мета громадського форуму в Одесі – привернути увагу широкого загалу до актуальних процесів, створення передумов для ведення діалогу, визначення шляхів і можливостей взаємодії різних груп суспільства.

Форум проходитиме у формі подіумних дискусій з істориками, соціологами та психологами з України, Німеччини, Англії, Латвії та Литви з метою проаналізувати ситуацію, що склалася в країні, виявити аналогію, розглянути поточні процеси та можливості для трансформації особистості та суспільства.